­

Op 12 januari was het dan weer zover, de Nieuwjaarsreceptie & Franse Bulldog van hat Jaarshow 2013 werden gehouden dit jaar bij het “sjieke” Van der Valk in Vught.

Zo rond de klok van 13.00 uur begonnen de eerste bezoekers en deelnemers binnen te druppelen en werden allemaal verwelkomd met lekkere warme koffie of thee en een heerlijk mini bossche bol. De zaal loopt lekker vol met de deelnemers en vele bezoekers voor de Franse Bulldog van het Jaar Show . Leuk om te zien dat het evenement dit jaar veel aandacht heeft getrokken, het is toch altijd een evenement waar de crème de la crème van de Franse Bulletjes aanwezig is en men elkaar het beste kan wensen voor het komende jaar.

Om 14.00 uur neemt onze voorzitter Victor van Raamsdonk het woord en houdt een zeer mooie speech, waarna we met zijn allen proosten met een heerlijk glas champagne op een mooi en gezond jaar, met op de achtergrond de mooie muziek van Abba – Happy New Year.

Zo rond de klok van 14.30 uur beginnen we met de Franse Bulldog van het Jaarshow 2013 waar in totaal 26 Franse Bullen voor gekwalificeerd zijn, die het afgelopen jaar op de Nederlandse Shows het CAC punt hebben behaald.

Er zijn 3 Nederlandse keurmeesters uitgenodigd om dit evenement te keuren, te noemen;
- Mevrouw A. Th. Stuifbergen – Hoetjes
- De heer D.J. Baars
- De heer Drs. H.O. Hoenderken

Er wordt begonnen met alle reuen de ring in te roepen, waar ringmeester Ingrid Ceelen het allemaal in goede banen leidt. De reuen worden allemaal netjes opgelijnd, zodat de keurmeesters een goede impressie krijgen van alle aanwezige reuen. Hierna mogen alle reuen de ring weer verlaten en mogen de eerste 3 reuen blijven staan. Nadat de keurmeesters deze honden allemaal individueel beoordeeld hebben mogen deze de ring verlaten en worden de volgende 3 reuen binnen geroepen, dit gaat door tot alle reuen zijn gekeurd door alle 3 de keurmeesters. Alle reuen worden na deze individuele keuringen weer de ring in geroepen, zodat de keurmeesters de punten kunnen gaan vergeven aan alle aanwezige reuen. Dit riedeltje gaat zo hetzelfde bij de teven, nadat de punten daar zijn vergeven worden de punten van de reuen en teven opgeteld en de spanning begint bij de deelnemers te stijgen…….. 

Om de spanning nog even te vergroten worden eerst de winnaars van vorig jaar nog even naar voren geroepen alwaar ze nog even in het zonnetje gezet worden, te weten; de Beste Reu van vorig jaar w Bon Bon van Fivelzight” en de Beste Teef van vorig jaar was “Jarretelle de la Parure”, ze krijgen allebei een mooie beker uitgereikt.

Zo worden ook alle geselecteerde honden van 2013 individueel de ring in geroepen waardoor ze allemaal even apart in de spotlights worden gezet, er klinkt veel applaus en er wordt aan iedere deelnemer een heerlijke fles bubbels overhandigd.

Nu is het dan eindelijk zover; met op de achtergrond de muziek van Abba – The Winner Takes it All- wordt de winnende reu bekend gemaakt en de trotse eigenaar, de heer Rodriquez Garcia uit Spanje, wordt onder luid applaus de ring in geroepen en krijgt “Maximo de la Virreyna” het mooie kampioensdekje omgehangen.

Opnieuw wordt de muziek gestart en wordt de winnende teef de ring in geroepen, dit maal “Jarretelle de la Parure” die voor de 3e maal op rij deze titel in de wacht weet te slepen en zo ook het fel begeerde kampioensdekje omgehangen krijgt. Jarretelle is eigendom van de heer D.A. van Raamsdonk uit België en Joanna Dzikiewicz uit Polen.
HBC bulldog van het Jaar 2013-1159
Nadat de foto’s gemaakt zijn door onze fotograaf Jerry de Vries en iedereen de gelegenheid heeft gekregen om de winnaars te feliciteren naderden wij het einde van de dag.

Denk dat we met zijn allen terug kunnen kijken op een zeer geslaagde dag. Wij danken iedereen voor de aanwezigheid en enthousiasme en Royal Canin voor het sponsoren van de 2 zakken hondenvoer voor beide winnaars. Nu rest ons alleen om weer vooruit te kijken naar ons volgende evenement op zaterdag 24 mei a.s. “Kampioensclubmatch 2014” ook bij Van der Valk in Vught. We hopen jullie daar allen weer te mogen ontmoeten.
Bedankt,

Michel Bakker
Bestuurslid Evenementen

­
×

Flyer 2017 percament UK v2.0